Składniki:
2 średnie cukinie
2 małe młode marchewki
1 średnia cebula
5 ząbków czosnku
15 czarnych oliwek
1 puszka kukurydzy
4 małe młode ziemniaki
3 jajka
1 łyżeczka sosu Worcester
1 łyżeczka wegety
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 szklanka mąki
olej do smażenia
Wykonanie:
Obraną cukinię, ziemniaki, marchewki, cebulę i czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach (ale nie tych najdrobniejszych). Kukurydzę osączamy z zalewy. Oliwki kroimy w półplasterki. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Łyżką nabieramy masę i smażymy na rozgrzanym oleju placuszki.
Pysznie smakują z kwaśną śmietaną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz