Przepis:
10 dkg łopatki wieprzowej
1 małe jajko
2 łyżki bułki tartej
1/2 małej cebuli
1 ząbek czosnku
10 dkg suchego makaronu świderki z mąki pełnoziarnistej
1/2 puszki groszku
1/2 plastra sera żółtego
olej do smażenia
Przyprawy (ilość wg uznania):
pieprz czarny mielony
suszony czosnek niedźwiedzi (kupiłam na www.skworcu.pl)
Kucharek Uniwersalna
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Łopatkę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej, czosnek, 1/4 cebuli, Kucharka, pieprz oraz czosnek niedźwiedzi wrzucamy do przystawki do blendera i drobno siekamy. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Kulki wyjmujemy, na tym samym oleju szklimy pozostałą cebulę, dodajemy makaron i groszek. Przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem, mieszamy, smażymy przez 3 minuty. Wkładamy kulki mięsne, na wierzchu układamy żółty ser. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy całość do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać. Przed podaniem posypujemy całość suszonym czosnkiem niedźwiedzim.
Just Open: Xibao Ramen House, Potts Point
14 godzin temu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz