czwartek, 18 lutego 2010

Jajka z delikatnym sosem



Niesamowicie pyszny, pomimo swej prostoty, jest sos.

6 jajek
6 marynowanych pieczarek
1 puszka groszku konserwowego
4 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 12%
¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki. Groszk osączmy, mieszamy ze śmietaną, majonezem i pieprzem. Na każdej połówce jajka układamy połówkę pieczarki. Podajemy z sosem.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Uroczo wyglądają te marynowane pieczareczki. :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Czuć, że Wielkanoc coraz bliżej :) Niezmiernie lubie jajka z wszelkimi sosami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. w tym roku Wielkanoc mamy na wyjeździe, więc będę się zachwycać tym, co mi podadzą ;)))

    OdpowiedzUsuń