czwartek, 4 sierpnia 2011

Bób smażony z kiełbasą i rzodkiewką

Mój pomysł na bób :)

Przepis:

1 kg młodego bobu
15 dkg cienkiej kiełbasy
7 rzodkiewek
1 duża cebula
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
Przyprawy (ilość wg uznania):
Kucharek - Uniwersalna
maggi
pieprz czarny mielony

Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. W czasie, gdy bób się gotuje, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie już usmażona, wrzucić bób oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Wymieszać, smażyć całość pod przykryciem około 5 minut. Na końcu wrzucić posiekany czosnek, doprawić danie Kucharkiem, maggi oraz pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz