czwartek, 19 maja 2011

Kiełbasa drobiowa w kapuście

Przepis:

30 dkg białej kapusty
20 dkg drobiowej cienkiej kiełbasy
1 mała cebula
50 ml wody
5 dkg masła
1 łyżeczka mąki
1 łyżka oleju
0,5 łyżeczki vegety
pieprz czarny mielony - do smaku

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Kapustę pokroić, wrzucić na patelnię, smażyć przez 5 minut często mieszając. Wlać wodę, wsypać vegetę, włożyć kiełbasę, dusić całość pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Na drugiej patelni z masła i maki zrobić jasną zasmażkę. Dodać ją do kapusty, przyprawić pieprzem, wymieszać i dusić pod przykryciem jeszcze przez 3 minuty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz