poniedziałek, 2 maja 2011

Łazanki z młodej kapusty

Czas ma młodą kapustę :)

Przepis:
1 główka młodej kapusty
25 dkg suchego makaronu łazanki
sól
20 dkg kiełbasy podwawelskiej
1 duża cebula
olej do smażenia
maggi, mielony kumin, vegeta i czarny mielony pieprz - do smaku

Kapustę kroimy na (w miarę) kwadratowe kawałki, wielkości makaronu. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (al dente). Na oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, smażymy przez 5 minut często mieszając. Dorzucamy kapustę i smażymy kolejne 10 minut. Wsypujemy ugotowany makaron, przyprawiamy i ciągle mieszając smażymy jeszcze przez 2 - 3 minuty. Przykrywamy patelnię i pozostawiamy łazanki na 10 minut.

1 komentarz:

  1. Bardzo jestem ucieszona tym przepisem bo uwielbiam łazanki:)
    A tak rzadko są doceniane:)

    OdpowiedzUsuń