Rewelacyjna przekąska na ciepło tylko dla smakoszy
200 g sera feta
250 g świeżych liści szpinaku
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 duże ząbki czosnku
2 białka
¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu
2 marynowane papryczki chilli
1 łyżka oliwy z oliwek
Jogurt miksujemy z czosnkiem, białkami i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak, przykrywamy naczynie i smażymy liście przez 2 minuty. Odstawiamy. Fetę dzielimy na 2 części, piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (bez termoobiegu). Szpinak mieszamy z sosem jogurtowym i wylewamy go na dno żaroodpornego naczynia. Na sosie układamy fetę, na każdej porcji kładziemy po 1 papryczce. Zapiekamy przez 10 minut na najwyższym poziomie piekarnika.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz