piątek, 15 stycznia 2010

Zakręcona przystawka imprezowa



2 ugotowane na twardo jajka
5 plastrów sera żółtego
5 plastrów szynki
2 pomidory
3 małe ogórki konserwowe
11 czarnych oliwek bez pestek
5 dkg poszatkowanej kapusty pekińskiej

Sos:
3 łyżki majonezu Dekoracyjnego Winiary
3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
1 łyżka przyprawy Tzatziki

Na środku półmiska kładziemy kapustę pekińską. Szynkę i ser zwijamy w ruloniki, które tniemy na 2,5 – cm kawałki. Jajka kroimy w ósemki. Na półmisku rozkładamy wszystkie składniki.
Mieszamy jogurt z majonezem i przyprawą. Sosem polewamy przystawkę (można też sos podać osobno – dla lepszego efektu wizualnego.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz