piątek, 15 stycznia 2010

Kolorowa mizeria z surowej cukinii




1 mała cukinia (dł. ok. 25 cm)
1 duży pomidor
3 ząbki czosnku
5 czarnych oliwek bez pestek
1 marynowana papryczka chilli (jeśli ktoś lubi ostre)
1 łyżka majonezu Dekoracyjnego Winiary
3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
½ łyżeczki kolorowego mielonego pieprzu
1/2 łyżeczki wegety
½ łyżeczki winnego octu jabłkowego

Cukinię (ze skórką) kroimy w bardzo cieniutkie plastry. Pomidora parzymy i obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy w ćwiartki, czosnek i papryczkę bardzo drobno siekamy.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz