Dietetyczne naleśniki wg diety Montignac
1 białko
3 łyżki mąki pszennej z pełnego przemiału
¾ szklanki mleka 0%
¼ szklanki gazowanej mineralnej wody (w razie potrzeby)
szczypta soli
100 g chudego twarogu
1 łyżka dżemu truskawkowego słodzonego fruktozą
1 łyżka dżemu brzoskwiniowego słodzonego fruktozą
½ łyżeczki oliwy z oliwek (do posmarowania patelni)
Z białka, mąki, soli i mleka przygotować niezbyt gęste ciasto naleśnikowe (w razie potrzeby dolać wody). Patelnię smarować odrobiną oliwy, usmażyć 4 naleśniki. Każdy naleśnik posmarować ½ łyżki dżemu i nałożyć na niego 25 g białego sera. Zwinąć w rulon.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz