1 duży ogórek szklarniowy
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 suszone pomidory w oleju
Sos:
1/8 łyżeczki siekanej natki pietruszki
1/8 łyżeczki posiekanego szczypiorku
¼ ząbka czosnku
½ szalotki
1/8 łyżeczki musztardy
1/10 łyżeczki cukru
1 łyżeczka oliwy z oliwek
½ łyżeczki jabłkowego octu winnego
¼ łyżeczki SmakoMyku (lub soli)
¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu
Składniki sosu włożyć do blendera i zmiksować.
Ogórka umyć, obrać ze skóry, przekroić na pół wzdłuż i wydrążyć środek. Wydrążony miąższ drobno posiekać i zmieszać z kukurydzą oraz sosem. Mieszanką wypełnić połówki ogórka.
Suszonego pomidora osączyć z oleju, pokroić w paski i ułożyć na ogórku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz