piątek, 15 stycznia 2010

Francuska przekąska na ciepło



W pasztecie francuskim podanym na ciepło można się zakochać

2 kwadratowe kromki chleba pszenno – żytniego
4 plastry pasztetu francuskiego
4 czarne oliwki bez pestek
1 mały konserwowy ogórek
2 łyżeczki musztardy francuskiej
1 suszony pomidor w oleju
masło lub margaryna do posmarowania chleba

Pomidora osączamy, kroimy na 4 części. Ogórka kroimy na 8 części, oliwki na połowy. Kromki chleba przekrajamy po przekątnej tak, aby powstały trójkąty. Smarujemy masłem. Na każdy trójkąt kładziemy po plastrze pasztetu, 2 połówki oliwek, 2 paseczki ogórka i ćwiartkę pomidora. Smarujemy musztardą francuską.
Zapiekamy przez 5 minut w piecyku (piekarniku) lub przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej (na maksymalnej mocy).
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz