wtorek, 12 stycznia 2010

Kurczak po meksykańsku



1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 puszka czerwonej fasoli
pół puszki kukurydzy
pół średniej czerwonej papryki
1 mała marynowana papryczka chilli
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
300 ml gorącej wody
olej do smażenia

Pierś kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju (około 5 minut). Zalewamy wodą. Dodajemy fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno papryki. Gotujemy przez 5 minut. Dodajemy przyprawy, a na końcu koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęszczamy rozprowadzoną w 1/3 szklanki zimnej wody mąką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz