Kiedy przeczytałam ten przepis, pierwszą moją myślą było: "To się nie uda". Ciekawość zwyciężyła, a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Składniki:
3 czubate łyżki mąki pszennej
3 płaskie łyżki cukru
1 płaska łyżka holenderskiego kakao
½ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
½ płaskiej łyżeczki cukru migdałowego
1 jajko
3 łyżki mleka
4 łyżki oleju ryżowego
1 czubata łyżka rodzynek
Wykonanie:
Do miseczki wsypujemy mąkę, następnie rodzynki i dokładnie mieszamy. Teraz kolejno dodajemy cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier migdałowy. Mieszamy. Wbijamy jajko, wlewamy mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej – moc 900 W, czas 4 minuty.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz