2 plastry schabu (o grubości ok. 1,5 cm) z kością i polędwicą
2 łyżeczki sera President Creme de Bleu
2 plastry nie wędzonego oscypka
3 łyżki mąki
1 jajko
bułka tarta do panierowania
4 marynowane papryczki chilli
3 czarne oliwki
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki czarnego pieprzu
olej do smażenia
Plastry schabu rozbijamy niezbyt cienko. Z jednej strony oprószamy pieprzem i solą, z drugiej smarujemy serkiem Creme de Bleu. Panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, oliwki kroimy w plasterki. Kotlety wkładamy na rozgrzany olej, smażymy 5 minut. Odwracamy, na każdy kotlet kładziemy plaster oscypka, oliwki i papryczki. Dosmażamy pod przykryciem kolejne 5 minut.
Podajemy z ziemniakami gotowanymi na parze oraz sałatką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz