niedziela, 10 stycznia 2010

Łososiowe kostki z pomidorem i cukinią



Łosoś i świeże warzywa – kompozycja nad wyraz udana

Składniki:

4 mrożone kostki z łososia
4 plastry pomidora sparzonego i obranego ze skóry
4 plastry młodej cukinii ze skórką
1 czarna oliwka (niekoniecznie)
2 łyżeczki przyprawy do ryb
kolorowy mielony pieprz do posypania talerza
sól do smaku
olej do smażenia

Wykonanie:

Oliwkę kroimy na 4 plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy na niego zamrożone kostki. Smażymy pod przykryciem około 7 minut. Posypujemy połową przyprawy do ryb i odwracamy na drugą stronę. Sypiemy resztę przyprawy i na każdą kostkę kładziemy plaster pomidora, plaster cukinii i oliwki. Delikatnie solimy. Dosmażamy. Ja podałam z ugotowanymi na parze ziemniakami i zieloną mizerią.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz