poniedziałek, 11 stycznia 2010

Pasta z makreli



Niezwykle delikatna pasta z wędzonej makreli - doskonała zarówno na śniadanie, jak i kolację.

Składniki:

25 dkg wędzonej makreli
3 jajka
5 dkg cebuli
5 dkg ogórka kiszonego
½ łyżeczki siekanego świeżego koperku
2 łyżki majonezu
1 łyżka oleju słonecznikowego
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
2 mini kostki Knorra „Małe czerwone papryczki”

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy z ości. W blenderze siekamy makrelę, jajka, cebulę i ogórka do momentu uzyskania konsystencji pasty. Dodajemy koperek, majonez, olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz