sobota, 30 stycznia 2010

Grillowany filet z indyka



Delikatne mięso z minimalną zawartością tłuszczu

2 plastry (o grubości ok. 1 cm) filetu z indyka
Marynata:
2 łyżki oliwy z oliwek (I tłoczenie)
½ łyżeczki jabłkowego octu winnego
½ łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku
½ łyżeczki mielonych ziaren gorczycy
½ łyżeczki białego mielonego pieprzu
¼ łyżeczki suszonego tymianku
¼ łyżeczki suszonego szczypiorku
¼ łyżeczki suszonego rozmarynu
¼ łyżeczki granulowanego czosnku

Z podanych składników przyrządzić marynatę. Dokładnie natrzeć nią mięso i wstawić na noc do lodówki. Grillować po 5 minut z każdej strony polewając pozostałą w naczyniu marynatą.
Smacznego!

1 komentarz: