wtorek, 12 stycznia 2010

Pikantne serduszka



300 g łopatki wieprzowej
1 jajko
pół pszennej bułki
pół szkalnki ciepłego mleka
szczypta suszonego rozmarynu
łyżeczka Ziarenek Smaku Winiary
łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu
łyżeczka ostrej papryki w proszku
pół średniej cebuli
2 ząbki czosnku
pół szklanki bułki tartej
olej do smażenia
Bułkę moczymy w mleku. Odciskamy. Mięso mielimy razem z bułką, cebulą i czosnkiem. Wbijamy jajka. Doprawiamy Ziarenkami Smaku, rozmarynem, pieprzem i papryką. Z masy na posypanej bułką tartą desce formujemy cienki (0,5 cm) placek. Foremką do ciastek wykrajamy serduszka. Panierujemy ich drugą stronę w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz