wtorek, 12 stycznia 2010

Sztuka mięsa wołowego



Z powstałego wywaru można ugotować pyszną zupę

25 dkg pieczeniowego mięsa wołowego
1 liść laurowy
5 kulek ziela angielskiego
½ łyżeczki soli morskiej
1 mała marchewka
1 mała pietruszka
5 dkg selera
½ małej cebuli
O,75 l wody
1 łyżeczka Delikatu do Mięs
2 łyżki oleju ryżowego

Mięso pokroić na porcje. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie składniki oprócz mięsa. Doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso i gotować wszystko ok. 45 minut (czas zależy od twardości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie – wyjąć je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, posypać Delikatem i obsmażyć z każdej strony na rumiano.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz