niedziela, 10 stycznia 2010

Chrupiący duet w szampanie



Owocowa rozkosz

Składniki:

½ puszki plastrów ananasa (bez zalewy)
1 twarda nektarynka
150 ml ulubionego szampana lub wina musującego
¼ średniego banana
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 płaska łyżeczka cukru pudru

Wykonanie:

Ananasa kroimy w 1 cm kawałki, połówkę nektarynki kroimy w kostkę, drugą połówkę w paski. Banana, jogurt i cukier wrzucamy do blendera i miksujemy. Na dno pucharka wkładamy 1/3 ananasa, na to paski nektarynki, następnie resztę ananasa i kostki nektarynki. Wlewamy szampana tak, aby sięgał 2/3 wysokości pucharka. Na owoce wykładamy jogurt uważając, żeby nie zmieszał się z szampanem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz